Lena Torstensson

Jag har haft hundar omkring mig i stort sett hela mitt liv, tjatade mig till min första egna hund som tonåring, en Labrador, men jag måste nog erkänna att min mamma fick ta det största ansvaret för Cindy som hon hette. Hon följde mig i vått och torrt, kanske mest vått för hon älskade att bada och hoppade i alla pölar som hon hittade.

Sedan blev det Welsh springer spaniel för hela slanten och nu är jag inne på nummer tre och fyra. Två underbara tikar som är halvsyskon, men så olika. Safir och Rubin, därav namnet Juvelernas hundförarutbildning, de och mina tidigare hundar har lärt mig så mycket.

Mitt intresse för hundar och min filosofi att det ska vara kul att ha hund att vi ska ha roligt tillsammans med våra hundar ledde till att jag utbildade mig till hundinstruktör med IMMI inriktning. Metoden bygger positivt ledarskap med individ/ras anpassade metoder vilket leder till att hunden ser Dig som en tillgång och därmed blir med lyhörd och följsam. Du får en lydig och lycklig hund. Metoden kändes rätt för mig, för på många tidigare kurser jag gått på, med mina hundar, har fokus legat på ta ledarskapet över hunden, ibland med ganska bryska metoder. För mig har detta känns fel… därför känns det som om jag nu har hittat hem. För kul det har vi mina hundar och jag.

Med mina hundar är jag mycket ute i skog och mark, älskar att gå långa promenader och hitta på diverse aktiviteter åt hundarna. Aldrig smakar kaffet så gott som på en stubbe ute i skogen. Jag tävlar i agility, tränar viltspår och rallylydnad mm.

Utbildningar
Hundpsyokolg (IMMI inriktad utbildning)
Instruktörsutbildning (IMMI inriktad utbildning) Hundskolan Skövde
Viltspårinstruktör: Hundskolan Skövde
Rallylydnadsinstruktör Hundens Hus Göteborg
Etologi (djurens beteende), Linköpings universitet

Kurser
Kantarellsök
Viltspår grund-fortsättning
Klickerkurs
Agility grund – fortsättning – tävling
Valp/grundkurs
Allmänlydnad 1-3
Tävlingslydnad

Föreläsningar
Tävlingspsykologi, Eva-Marie Wergård
Hundens signaler 1 och 2 & Fördjupad raskunskap, Ulrika C Månsson
Farliga hundar, Kerstin Malm
Den moderna instruktören, Anders Hallgren